7 Ara 2017

KOLAY BİSCOTTİ TARİFİ


Size kendiminde sık sık yaptığı harika bir biscotti tarifi vermek istiyorum.

Ara öğünlerde veya sabah kahvaltısında kullanabileceğiniz, ekstra şeker konulmayan harika bir tat.

Ben ufak parçalara bölüyorum ve ara öğün olarak tüketiyorum. Bazen de sadece kahvaltıda yiyorum. Çok iyi bir şekilde tok tutuyor. Tatlı ihtiyacımı da gideriyor.

İçerisindeki ekstra malzemeleri kendinize göre değiştirebilirsiniz. Biraz damak zevkine kalmış.

Çok uzatmadan tarife geçeyim.

Malzemeler;

2 yumurta
yarım çay bardağı pekmez
1 çay kaşığı karbonat
1 çay bardağı ceviz
1 limon kabuğu rendesi
1,5 su bardağı tam buğday unu

Bu tarifinde orijinalinde;
Pekmez biraz daha fazlaydı fakat bana bu miktar yeterli geldi.
Ceviz yerine ise badem, kuru üzüm ve incir kullanılmıştı, ben ceviz sevdiğimden tercihim bu yönde oldu. Bazen de elma kurusu koyuyorum.
Limon kabuğu rendesi de benim eklediğim ufak bir ayrıntı. Bence hoş ve fresh bir tat kattı.

Yapılışına gelirsek;

Önce yumurta ve pekmezi güzel köpürene kadar çırpıyoruz. Sonra diğer malzemeleri ekleyip spatula ile karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serili fırın tepsimizin orta kısmına 2 cm kalınlıkta dağıtıyoruz. Hamur bayağı yapışkan olduğundan spatulayla düzeltmeyi denemeniz daha iyi olur. Belki kenarları parmak yardımıyla düzgünleştirebilirsiniz. Sonrası önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirmek.

Burada görünüşü güzel durmuyor olabilir ama aldanmayın. Pekmezden dolayı rengi biraz esmer duruyor. Ama tadı bence harika :)


İçerisinde sadece ceviz var

Saklama işini kapaklı bir kavanozda yapıyorum.


Afiyetler olsun.

12 yorum:

  1. ilk defa denk geldiğim bir tarif ilk fırsatta deneyeceğim,ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  2. Nice post!! Your blog is interesting!!
    I follow you. Mind following back?

    http://asweetwoorld.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. ay heey saooool yaaaaa çok severim denerim tımams :)

    YanıtlaSil
  4. Severim bu tür tarifleri deneyeceğim mutlaka :)

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık deneyeceğim

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık Denemeye değer diye düşünüyorum :)

    YanıtlaSil