30 Mar 2018

ŞEKERSİZ, UNSUZ BROWNİ


Malum artık sağlıklı yaşam besinlerine yöneldiğim ve de rafine şeker kullanmadığım için kendime yaptığım tarifler de bu şekilde oluyor ve inanın damak tadıma çok uyuyor.

Başka yerlerden güzel tarifler bulursam da onu kendime göre değiştirip uygun hale getiriyorum. 

Mesela şimdi bahsedeceğim browni tarifi.



Bu browniyi instagram da bir sayfada gördüm. Sayfayı not etmediğimden hatırlamıyorum. Hindistan cevizini sevenler diğerlerinden iki kat fazla zevk alacaklar bu tattan.

Sade bir şekilde yenileceği gibi, benim yaptığım şekilde atmasyon bir kombinasyonla da lezzeti tavana ulaştırabilirsiniz :)

Çok uzatmadan malzemelere geçiyorum.

Malzemeler:

Keki için;

*8 yemek kaşığı baharat olarak satılan hindistan cevizi
*3 adet olgun muz
*3 adet yumurta
*3 yemek kaşığı kakao (ham kakao olursa daha iyi)
*1 çay kaşığı karbonat
*1 tatlı kaşığı chia tohumu (isteğe bağlı)
*1 yemek kaşığı pekmez ya da bal
- Yine isteğe bağlı olarak kuruyemiş eklenebilir.


Ara malzeme için(Dondurma);

*1 adet donmuş muz
*Yarım çay bardağı süt.(süzme yoğurt ve ya sade quark kullanılabilir)
*1 tatlı kaşığı bal(isteğe bağlı) 


Üzeri için;

*1 yemek kaşığı kakao
*1 yemek kaşığı pekmez
*2 yemek kaşığı süt
*1 tatlı kaşığı rodadan geçirilmiş yulaf 

-İlk önce dilimleyip buzlukta biraz beklettiğim muzları süt(quark) ve bal ile blenderdan geçir ve pürüzsüz olunca tekrar buzluğa dondurma kıvamını alması için koy. Bunu süzme yoğurt veya quark ile yaparak dondurucudan çıktığında erime süresini uzatabilirsiniz.

-Muzları iyice ez, yumurta ile iyice çırp. Üzerine diğer malzemeleri ekle ve kek kıvamına getir. Yağlı kağıt serdiğin borcam ve ya tepsiye döküp 180 derece sıcaklıkta 25 dakika civarı pişir.



-Kek pişerken üzeri için hazırlayacağımız yalancı çikotayı hazırla. Malzemeleri küçük bir cezveye koyup ocağın küçük gözünde kısık ateşte bir-iki dakika pişir. Bunun kıvamı katı olmayacak. Katı olursa süt ilave edebilirsiniz. Biraz akışkan olmalı. 

-Pişen keki çıkartıp soğuttuktan sonra, aralarını bölerek dondurmamdan koydum ve de üzerine çikolatamdan ekledim. Ben süt ile yaptığım için biraz akışkan oldu dondurma.




Çayın yanına harika bir tarif oldu. Bu tarifi sadece kek olarak yapabilir ve dondurucu da saklayabilirsiniz. 



Sevgiyle Kalın..



14 yorum:

  1. Browni:)) görünce hemen girdim valla
    Çok uygun malzemeleri var. Ellerine sağlık deneyeceğim hemenn

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık.. Şekersiz ve unsuz farklı bir browni denemesi.Ve çok güzel görünüyor..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Her ne kadar şekersiz düşünemesem de ah ah yapanımız yok. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşünmeyip yemen lazım ama nerede yapan ahh ah :D

      Sil
  4. nefis görünüyo,👩‍🍳elinize sağlik..🙂

    YanıtlaSil
  5. Bloglar arası yolculukta rastladım size. Bu pastaya yorum yapmadan geçemedim. Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Bunu mutlaka denemeliyim harika gorunuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim şimdiden afiyet olsun :)

      Sil
  7. süper ve sağlıklı not aldım tarifi deneyeceğim kahve yanına müthiş olur sanırım....

    YanıtlaSil