5 Nis 2018

KAKAOLU-PEKMEZLİ-ÇİKOLATALI SAĞLIKLI KEK


Önce bu görüntüyle baş başa bırakmak istedim sizi :)

Kek piştikten sonra kesmek ve kalıptan çıkarmak için soğuması beklenir fakat ben görüntü-koku kombinasyonuna fazla karşı koyamayarak biraz ılıdığında hemen yemeye koyuldum. 2 dilim peş peşe yedim :)

Sünger gibi yumuşacık, ağıza alınca miss gibi kakao ve çikolata tadı geliyor. İçerisine kendi sevdiğiniz şeyleri eklerseniz kalori değeri artar fakat damak tadınıza iyice uygun hale gelir. Kilo probleminiz yoksa ya da yediklerinizle dengeleyebiliyorsanız bence deneyin mutlaka :)

Sütün veya kahvenin yanına harika bir ara öğün oluyor. Ben tek dilimler halinde buzluğa koydum. Günlük olarak çıkarıyorum oradan.

Gelelim malzemelere;

*3 Yumurta
*2,5 yemek kaşığı pekmez (İyice tatlı olsun isteyenler için)
*3 yemek kaşığı keçiboynuzu unu (Migrosta 6,90tl'ye satılıyor, olmasa da olur)
*3 yemek kaşığı yoğurt(alternatif olarak süt olabilir)
*1 yemek kaşığı hindistan cevizi (İsteğe bağlı)
*1 yemek kaşığı şekersiz fıstık ezmesi (Yağ yerine kullandım, siz de yoksa herhangi bir yağ çeşidi kullanabilirsiniz)
*3 yemek kaşığı kakao (Ham kakao varsa daha iyi olur ama ne yazık ki biraz pahalı)
*Karbonat (Hamur kabartma tozu da olur, ben de kalmamıştı)
*Aldığı kadar tam buğday unu (Diğer un çeşitleri de olur)
*Bitter damla çikolata (İsteğe göre)
*Evde tam 3 adet günkurusu kayısı vardı onu da minik minik doğradım.

Yapılışı:

-Yumurtaları çırpıp içerisine pekmez, yoğurt ve fıstık ezmemi de ekledim, ve çırpmaya devam ettim. (Yani önce sıvılar)

-Sonra kuru malzemeleri ekleyip kaşık yardımıyla alttan üste doğru karıştırarak güzel bir karışım elde ettim.

-İçerisine doğradığım kuru kayısı ve damla çikolataları ekleyip yağlı kağıt serdiğim borcamıma harcımı döktüm ve ısıttığım 170 derecelik fırınıma kalıbımı koydum

-İyice kabarmadan açmıyoruz. Kokular gelmeye başladıktan sonra kürdan yardımıyla kontrol ettim ve de pişince çıkardım fırından.

Sonrasında zaten hemen yememek için kendinizi zor tutuyorsunuz benden söylemesi 💓





Sevgiyle ve de afiyetle kalın..

8 yorum:

  1. ellerine sağlık son derece sağlıklı bir kek olmuş....

    YanıtlaSil
  2. Nefis görünüyor. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Yağ yerine fıstık ezmesi de oluyor mu?hiç aklıma gelmedi daha önce.. bu arada gerçekten nefis görünüyor ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben direkt yağ kullanmak istemediğim için sağlıklı yağ deposu hem de protein olarakta tatminkar bir ürün olan fıstık ezmesini kullandım :) Yaptığım keklerde hep kullanıyorum :)

      Sil
  4. Daha kaç kere yapanımız yok diyecem acaba. :D Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha kaç kere yanlış şehirdesin diyeceğim acabaaaa :D

      Sil