20 Mar 2018

KAKAOLU YULAF LAPASI


Lapa kelimesi çoğu kişiye hoş şeyler anımsatmıyor, farkındayım. Ama bu başka türlü bir lapa.

Öğün yerine tüketilebileceği gibi porsiyonu az tutarak ara öğün yapılabilir ya da benim gibi canınız tatlı istediğinde puding niyetine kendinize bundan yapıp ziyafet çekebilirsiniz. Ocaktan alır almaz sıcak haliyle yemeyi daha çok seviyorum.

Adı üstünde: Yulaf lapası. Yulafı değerlendireceğimiz bir yer daha. Yulafı normal bir şekilde yiyemeyenler için biçilmiş kaftan.



Yulaf ezmesini normal kullanabileceğiniz gibi, benim yaptığım şekilde rondodan geçirerek un haline getirilmiş olarak da tüketebilirsiniz. Bence bu şekilde daha güzel oluyor. Hem görüntü hem de tat bakımından pudingi aratmıyor.

Malzemelerimiz:

*3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
*1 su bardağı süt (su ile de yapılıyor fakat ben öyle lezzetli bulmuyorum.)
*1 tatlı kaşığı kakao (tepeleme)
*1 adet muz
*Daha tatlı olsun derseniz 1 yemek kaşığı pekmez veya bal (isteğe bağlı)
*Hindistan cevizi (isteğe bağlı)
*chia tohumu (isteğe bağlı)

Öncelikle pişireceğimiz kabımıza yulaf ezmemizi koyup üzerini hafif kapatacak kadar sütü döküyoruz. Kakao ile eğer katacaksak pekmezi/balı da ilave edip karıştırıyoruz ve kısık ateşte dibi tutmaması için karıştırmaya devam ediyoruz. Cıvık oldu diye düşünmeyin, puding gibi ısınıp kaynamaya başladıkça katılaşıyor. Kaynara çıkınca 4-5 dakika pişirip ocaktan alıyoruz. Başka bir kapta çatalla iyice ezdiğimiz muzu içerisine ilave edip karıştırıyoruz ve kasemize alıyoruz.


Üzerine de yine isteğe bağlı hindistan cevizi ve chia tohumu serpiyoruz. İsteyen yaban mersini gibi farklı meyveler ya da kuru yemiş ekleyebilir.

Akşam yapıp yediğim zaman inanın sabah bile tok uyanıyorum, canım neredeyse kahvaltı bile yapmak istemiyor.

Afiyet olsun..


17 yorum:

  1. bizimkiler sert olduğu için yulaftan pek hoşlanmadı😀 ama aslında çok faydası var..kakolu yulaf tarifiniz iyiymiş emeğinize sağlık..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Yulafı bu şekilde farklı tarifler de kullanarak bence yemeyenlere alternatif çözümler üretilebilir. Sonuçta biraz sıvı bir besinle birleşince yumuşuyor.

      Sil
  2. Ben yulaf lapasına bayılıyorum! Bu kakaolu tarifi de deneyeceğim. Benzerini ben kakao yerine yeşil elma rendesi ve tarçın koyup kaynatarak yapıyorum, o da inanılmaz lezzetli oluyor :) sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ohh bee benim gibi seven biri daha :) Çok mutlu oldum :)

      Sil
  3. kakaolusunu da normalini de bilmem ben :) eline sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Bence bir deneyin bence seversiniz :)

      Sil
  4. Yulaf ezmesini kahvaltıda çok tercih ediyorum.Sütle karıştırıp mikrodalgada 3 dakika pisiriyorum.Ama bu tarifi bilmiyordum, mutlaka deneyeceğim😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok tok tutan bir besin, hem de sağlıklı :)

      Sil
  5. Ben bunlara aşeriyorum galiba. :) Gel ki yulaf belli süre sonra bana iğrelti geliyor ama. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demek ki farklı tarifler olarak denemek gerekiyor :)

      Sil
  6. Bu tür tariflere bayılıyorum hem çok hafif hemde leziz oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum :) Puding niyetine koca bir tabak bundan yiyebilirim :)

      Sil
  7. Sağlıklı tariflere bayılıyorum, kakaolu tadı güzel olur gibi geliyor, hemen deneyeceğim 😊

    YanıtlaSil
  8. heey saol yaa bayılırım böyle şeylere hergün müsli yiyiom, yulaf da muz ve kakao ha, en sevdiğim iki şey hayatta, oley yaa bana bir yemek kazandırdıın :)

    YanıtlaSil
  9. Bol malzemeli. Nefis. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Hiç duymamıştım çok değişik bir tarif. Deneyip yer miyim? Bilemedim. Tarif için teşekkürler. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  11. yulafı her türlü çok severek tüketiyorum, bu da çok güzel bir tarif, deneyeceğim! =)

    YanıtlaSil